Hvordan foregår en naturterapeutisk session?

En naturterapeutisk session varer typisk omkring tre timer. Det gør den, fordi en af naturterapiens største styrker ligger i fordybelse og nærvær, og derfor har vi god erfaring med at afsætte en række sammenhængende timer. Da mange af vores klienter desuden er udfordrede af stress og udbrændthed, giver det ekstra god mening at have tid og ikke skulle hænge i en klokkestreng. Naturterapi er med andre ord ikke et “quick fix”, der kan klares på en halv time. Ikke dermed sagt, at en halv time i naturen ikke kan have en god effekt, men for a terapiformen skal komme til sin ret, kræver det, at vi giver os tid til den.

En session foregår som udgangspunkt i dagens lyse timer. Vi starter og afrunder som regel indendørs med en kop varmt eller lignende, men ellers foregår resten af sessionen udendørs. Hvis ikke andet aftales, tager vi udgangspunkt i vores adresse i Petersværft på Sydsjælland.

Du behøver ikke have indgående kendskab til naturen, blot anbefaler vi, at du klæder dig på efter vejret, og at du har fodtøj på, som du kan holde ud at vandre i – også i terræn, der ikke er jævnt. Vi tilpasser alle sessioner individuelt, så du skal ikke være nervøs for formkurver og fitness – naturterapi er for alle.

Det bedste er at komme med et åbent sind og en villighed til at tage imod alt det, som naturen har at byde på.
Da alle sessioner er forskellige, og da naturterapien rummer mange metoder, er det vanskeligt præcist at beskrive et forløb – blot kan vi sige, at vi ser det som en af vores vigtigste opgaver at skabe et trygt ‘rum’ for vores klienter, hvor det bliver muligt at belyse og arbejde med de problemstillinger, som vores klienter har brug for. Og da alle er forskellige, og alle kan have forskellige behov på forskellige dage, vil dette naturligvis afspejle sig i det enkelte forløb.

Klæd dig praktisk på/medbring:

  • Varm, vindtæt og vandtæt påklædning

  • Godt fodtøj, du kan vandre i på ujævnt underlag

  • Evt. et siddeunderlag

  • Vandflaske med mindst 1 liter vand

  • Evt. hat/kasket, solbriller og solcreme

Ved forløb, der involverer overnatning, sender vi en pakkeliste.