Så er vi landet

Ambitionen om at skrive et blogindlæg om ugen måtte meget hurtigt se sig skudt til hjørne (i det mindste for en tid) til fordel for at få styr på det, der skal være vores base de kommende år. Vi endte med at blive noget forsinkede pga. udfordringerne med leveringen af beboelsesvognen, så da den endelig landede, måtte fokus rettes mod at gøre den beboelig. Så mens naboen høstede græs til sine kreaturer på vores mark, har vores lille hybel fået en ordentlig overhaling. Den er blevet malet overalt indvendigt og udstyret med hjemmebygget seng, som blev konstrueret on the spot, hylder og kreative opbevaringsløsninger er blevet installeret, og nu er de sidste flyttekasser endelig ved at være blevet pakket ud. Der mangler blot lidt småting, men ikke noget, der forhindrer et dagligliv i vores nye lille hjem. Og efter tre uger i et lånt sommerhus kunne vi i lørdags endelig overnatte her for første gang. Halleluja, hvor var det rart!

Billeder af den endelige indretning skal nok komme på et tidspunkt, når de sidste detaljer er på plads, men her er lidt fra undervejs i processen. Vores seng i stuen/soveværelset er skabt af dele fra en gammel køjeseng kombineret med en skænk, som fik afmonteret benene, og opstod i øvrigt ud fra de forhåndenværende skruers princip. Den er udstyret med boksmadrasser, så i øjeblikket tjener lamellerne intet egentligt formål, men sengen er fremtidssikret til fx skummadrasser, når vi en dag rykker vores egen seng ind i nybyggeriet.

  • Pris: NUL dukater, kun egen arbejdstid
  • Opbevaringsplads under sengen: 18 stk. 80 liters rullekasser plus det, der kan være i skuffer og skabe i skænken
  • Bonus: Vi behøver ikke stå op for at nyde udsigten over søen, fordi sengen er så høj
Hjemmebygget_seng

Hvad så nu?

Nu, hvor vi endelig har basen på plads, kan vi begynde at koncentrere os om den forestående gigantiske opgave med at tømme gården for løsøre. Vi gik i gang, mens vi ventede på beboelsesvognen, men der er til mange ugers arbejde endnu, ikke mindst fordi vi er nødt til at passe vores respektive jobs ved siden af. Gården har været i samme families eje, siden den blev opført som udflyttergård i 1900, og vi har en mistanke om, at der er en hel del rundt omkring, som har stået her i adskillige generationer. Der er desværre primært tale om skrammel, ikke mindst fordi rigtig meget – som ellers kunne være blevet genbrugt – er blevet skadet af fugt, skimmel og kattepis. Ind imellem dukker der dog lidt spændende, sjove eller nyttige ting op, som bliver sorteret fra til fremtidig brug, enten af os selv eller andre. Og senere har vi en idé om at genbruge en hel del af murstenene, hvis de kan reddes.

Jeg opvokset i en familie, hvor ting altid er blevet genanvendt, når det har været muligt, og det, som jeg op gennem barndommen syntes var hippie-agtigt og måske endda lidt pinligt, er jeg i dag stolt af. Og æblet falder ikke langt fra stammen, må jeg jo konstatere. Det giver et særligt kick at skabe nyt ud af gammelt, som kan være svært at forklare for folk, der enten ikke selv har prøvet eller bare ikke har interessen. Både set fra et økonomisk perspektiv og gennem de meget aktuelle klimakritiske briller giver det mening at genanvende – det kan vist næppe diskuteres – men der er også på det personlige plan noget sært tilfredsstillende ved at upcycle. 

Men altså; vi skal videre med at tømme alle fire længer! Så hvis nogen trænger til at afreagere med et stort koben, er der gratis fitness på Grønjægersvej. Vi har arbejdshandsker, åndedrætsværn og sikkerhedsbrillerne klar. Og en stor, forslugen container, der bliver skiftet ud med en tom, når den er fyldt.