Fra lejere til ejere

I dag er det helt officielt. I hele vores voksne tilværelse har vi været lejere, men fra i dag er det slut. Vi har begge boet rigtig mange steder og haft skiftende adresser rundt omkring både i Danmark og i udlandet – primært inden vi mødte hinanden, men selv i løbet af de fire år, vi har været sammen, har vi nået at have adresse tre steder. Og nu altså en fjerde. Forskellen er, at vi nu ejer matriklen. Og det er virkelig en kæmpestor forskel. Det er slet ikke til at beskrive, hvor godt det føles.

Vi har i årevis begge båret på en drøm, en drøm som blev fælles, da vi fandt hinanden, en drøm om at finde et sted at dyrke jorden og leve naturnært.  Og den drøm kan nu endelig ændre karakter og tranformeres til en konkret plan i kraft af, at basen endelig er på plads. Vi har erhvervet omkring tre tønder land på Vestmøn, og det bliver her, vi fremover vil udfolde os og lade rødderne gro dybt.

Hvorfor Møn?

Møn kan rigtig meget. Har man hang til hav og højt til himlen, er det et godt sted at være. Her findes også frisind, virkelyst, kreativitet og en helt særlig imødekommenhed, hvis man kommer med et åbent hjerte og en villighed til at lære folk at kende. Jeg har haft en stærk hjemlig følelse, lige fra jeg flyttede hertil for første gang for godt fem år siden, og selvom der siden har været et par adresser udenøs, så var der ingen tvivl hos nogen af os om, at vi gerne ville flytte tilbage, hvis vi kunne finde et egnet sted.

Vi har allerede et godt netværk her, og vi er blevet mødt af så mange positive tilkendegivelser over vores tilbagevenden, at det tegner rigtig godt for vores kommende tilværelse her. Sikke en gave det er ikke at skulle starte fuldkommen på en frisk!

På et lavpraktisk plan er Møn en brofast ø, og der er blot et kvarters kørsel fra vores sted til motorvejen og herfra blot en time til København. Det er Vandkantsdanmark, javist, men det er stadig inden for rækkevidde for en stor del af vores familier, venner og klienter.  Omvendt kan vi også takke ja til arrangementer i fx hovedstaden, uden at det kræver overnatning. Og hverdagslogistisk betyder det ingen ændring for Torben og kun ti minutters ekstra kørsel for mig, så alt er godt.

For noget tid siden skrev vi en ønskeseddel, hvor vi opremsede alle de kriterier, som et fremtidigt hjem ideelt set skulle imødekomme. Og tænk sig, alle ønsker er opfyldt! Vi kan ikke høre motorvejen, men har den alligevel tæt på. Den nærmeste vindmølle er 800 meter væk og kan ikke høres. Der er ingen grisekoncentrationslejre i nærheden. Og så fremdeles… Det har taget os fire års søgen at finde stedet, og så endte det med, at stedet fandt os! Det er svært ikke at tro på, at det var meningen.

Ønsket om at formidle

Jeg har en fortid som blogger. Det begyndte den gang Blogspot og WordPress var det nye, hvor Facebook endnu ikke fandtes, og hvor blogosfæren var et utroligt aktivt sted at flyde rundt og netværke. Jeg mødtes med andre bloggere til blogtræf, og en hel del af dem har jeg fortsat kontakt til i dag, selvom min egen blog led en krank skæbne, da mit liv for en årrække siden tog en drastisk drejning. Men det med at blogge har også ændret sig, ikke mindst fordi mængden af forskellige sociale medier er eksploderet gennem de sidste ti år. Så hvorfor begynde på en ny blog?

Vi har talt en del om det her med at formidle. Om hvorfor og i hvilken form, vi vil gøre det. Som store tilhængere af netværk og videndeling giver det mening for os at dele vores vej, vores udfordringer, vores idéer. For lige som vi selv har glæde af at lære af andres erfaringer, har vi en tanke om, at vi måske også kan være til inspiration for andre. I dag er der så mange måder hvorpå vi kan dele og formidle, ligesom det er meget forskelligt, hvorledes folk finder deres informationer, og derfor er vi heller ikke landet på én platform alene. Vi har, udover bloggen her, valgt at formidle via både Facebook, YouTube og Instagram. Ikke så aktivt endnu, men vi er altså også kun lige begyndt. Så “stay tuned“, som man siger. Vi har noget på hjerte, og vi vil gerne dele det. Velkommen til!